Andres Nocioni Tidak sabar Menunggu Detroit Pistons

Bukan gaya Andres Nocioni untuk mundur.

Chicago Bulls mengambil tiga dari empat perlawanan pada musim biasa dari Detroit Pistons mega888, dan Nocioni menganggarkan bahawa pasukannya akan memenangi siri pusingan kedua dalam tujuh perlawanan.

Nocioni mega888 bahawa dia ingin meramalkan kemenangan kerana dia berpendapat Chicago mempunyai pemain berbakat dan pasukan itu bermain dengan baik.

Sementara itu, Rasheed Wallace dari Detroit Pistons mengatakan bahawa jika Bulls boleh keluar dan melakukan apa yang Nocioni ramalkan maka itu semua adalah penghormatan kepada mereka. Tetapi dia yakin siri ini akan menjadi pertempuran untuk ketuanan.

Nocioni hiperaktif dan dia tidak sabar untuk bertemu dengan Pistons.

Tenaga inilah yang menjadikan Nocioni di satu pihak terkenal dengan rakan sepasukan dan peminat Bulls dan di sisi lain menjangkau lawan. Ini telah menyebabkan beberapa perdebatan sengit di lapangan termasuk 2004-05 dengan Miami Dwyane Wade dan Udonis Haslem. Pada bulan Januari 2007, Nocioni digantung satu permainan kerana mengikat Mikki Moore dari New Jersey.

Luol Deng, penyerang Bulls, tidak menyangka Nocioni dengan sengaja akan mencederakan seseorang kerana mencederakan pemain tidak ada di fikirannya.

Nocioni memberi dorongan kepada Bulls yang biasanya mereka perlukan dalam permainan penting.

Pada akhir musim biasa, Nocioni ketinggalan 28 dari 29 perlawanan kerana plantar fasciitis di kaki kanannya dan dia juga cedera paha kanannya dalam Game 3 ketika cuba melakukan penyimpangan terbalik. Satu-satunya cara Nocioni dapat sembuh adalah kecederaan kaki dengan rehat tetapi dia merasa bermain dengan baik dan masalahnya berterusan ketika dia tidak bermain.

Satu perkara yang pasti Nocioni berhasrat untuk bermain Game 1 melawan Pistons.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *